Boglioli vertegenwoordigt verfijnd, onderscheidend en onconventioneel Italiaans maatwerk. Waarbij klassiekers op een creatieve manier worden heruitgevonden. Het merk combineert bekwaam Italiaans vakmanschap en industriële productieprocessen met een avant-gardistische, revolutionaire geest. De missie van Boglioli is om de moderne man te bevrijden van de beperkingen van traditionele kledingvoorschriften, zonder ooit afbreuk te doen aan elegantie en stijl.

De internationale bekendheid van het merk begon met de onthulling van de K-Jacket: een gedeconstrueerd kasjmierjack met een doorleefde look en feel, gekenmerkt door zachte en schaduwrijke tinten die zijn verkregen door innovatieve stofbehandelingen.

Het merk dient als inspiratie voor diegenen die streven naar een eigentijds levensstijlvoorstel, verfijnd en toch ontspannen, heel persoonlijk en speciaal. De zachtheid, het gebruik van de beste materialen, unieke stofbehandelingen en een onverwacht kleurenpalet zijn de onderscheidende sterke punten die de levensstijl van het merk zo bijzonder maken.