“In het begin was er water. Het draagt ​​de stroom van het leven. Het creëert…”

Zo vat In Flumine est vita, opgedragen aan de 70e verjaardag van Herno, de lof samen voor het sublieme element dat het merk bezielt, water. Of het nu in de rivier of het meer is, de regen of de mist, de sneeuw of de vochtigheid, het is de muze die de inspiratie vormde voor het typische high-performance product waarmee het allemaal begon en het allemaal voortzet: de regenjas.

Het was van dat katoen uit 1948, behandeld met ricinusolie van vliegtuigen die door de oorlog waren achtergelaten, dat een jonge Giuseppe Marenzi en zijn vrouw Alessandra Diana de mogelijkheid aanvoelden om een ​​bedrijf op te richten. En vanaf het begin, met de urgentie en het enthousiasme die typerend waren voor die periode van grote beroering die de naoorlogse periode in Italië was, doordrongen experimenten en innovatie Herno’s roeping.

Het naast elkaar bestaan ​​met het water van het meer en de rivier kreeg vorm en werd eerst functioneel in jassen en vervolgens hoogwaardige jassen, goed ontworpen, vervaardigd met superieur vakmanschap zoals alleen in Italië te vinden is, en ook nuttig om jezelf te beschermen tegen de kou en beschutting zoeken tegen de regen, de noordenwind en de vochtigheid van het merengebied. Dat is water voor Herno: verbinding, liefde, passie, uitdaging, vindingrijkheid. En succes.

Bekijk hier alle producten van 'Herno'