Domenico Mazzarelli erfde het familiekledingbedrijf van zijn vader, Marino, die het vijfenvijftig jaar geleden opende in Castellana Grotte. Castellana Grotte, gelegen in Zuid-Italië, in de regio Apulië, heeft een legendarisch verleden van ambachtelijke kledingmakers. Volgens de lokale volkstraditie gaf de heilige Romeinse keizer Frederik II uit de 12e eeuw, tijdens de bouw van het beroemde Castel del Monte, opdracht tot kledingorders van lokale naaisters, die hun vaardigheden van generatie op generatie doorgaven.

Mazzarelli is een levend onderdeel van die geschiedenis en werd geëerd met een commissie van drie persoonlijke, volledig met de hand op maat gemaakte overhemden voor paus Benedictus XVI. Het bedrijf opereert nog steeds op de “ouderwetse manier”, met zijn zesentwintig medewerkers, waaronder naaisters, kotters en kleermakers. Deze intieme, hands-on operatie weerspiegelt de oorsprong van de handel in Apulië, waar het overhemd een traditioneel “geschenk van liefde” is en bruiden het zouden borduren als huwelijksgeschenken voor hun echtgenoten.

Elk Mazzarelli-shirt is gemaakt van met de hand gesneden stof, waarbij alle details – mouwen, kragen, manchetten en parelmoeren knopen – stuk voor stuk door bekwame handen zijn genaaid, wat zorgt voor opmerkelijk comfort en de best mogelijke pasvorm.

Bekijk hier alle producten van 'Mazzarelli'