Domenico Mazzarelli erfde het familiekledingbedrijf van zijn vader, Marino, dat vijfenvijftig jaar geleden werd opgericht in Castellana Grotte, gelegen in Zuid-Italië, in de regio Apulië. Een gebied met een rijke geschiedenis van ambachtelijke kledingmakers. Volgens de lokale volkstraditie gaf de heilige Romeinse keizer Frederik II uit de 12e eeuw, tijdens de bouw van het beroemde Castel del Monte, opdracht tot kledingorders bij lokale naaisters, die hun vaardigheden van generatie op generatie hebben doorgegeven.

Mazzarelli is een levend onderdeel van die geschiedenis en werd geëerd met een commissie van drie persoonlijke, volledig met de hand op maat gemaakte overhemden voor paus Benedictus XVI. Het bedrijf blijft nog steeds werken op de “ouderwetse manier”, met zijn zesentwintig medewerkers, waaronder naaisters, kleermakers en kotters. Deze intieme, hands-on werkwijze weerspiegelt de oorsprong van de ambacht in Apulië. Waar het overhemd traditioneel een “geschenk van liefde” is en bruiden het zouden borduren als huwelijksgeschenk voor hun echtgenoten.

Elk Mazzarelli-shirt is gemaakt van met de hand gesneden stof, waarbij alle details – mouwen, kragen, manchetten en parelmoeren knopen – stuk voor stuk door bekwame handen worden genaaid. Wat zorgt voor opmerkelijk comfort en de best mogelijke pasvorm.

Bekijk hier alle producten van 'Mazzarelli'